čtvrtek 30. července 2015

HEALTHY FOOD HAUL #1


Přeju všem opět krásné dopoledne. Řekla jsem si že už tady dlouho nebyl článek o tom co jsem si koupila a zrovna včera jsem byla nakupovat a koupila si opět pár zdravých věcí o které bych se svámi ráda podělila.Není to moc věcí,ale hlavní je že jsem sehnala to co jsem potřebovala :D Tak jdeme na to 

První věcí jsou tyto datle.Do datlí jsem se teď naprosto zamilovala miluju tu jejich jemně karemelovou chuť a jejich konzistenci. Tenhle druh jsem si,ale koupila poprvé takže doufám,že budou stejné jako ty co si kupuji vždycky.

Další věc je kokosový cukr. Slyšela jsem na něj docela pozitivní ohlasy tak jsem se rozhodla že ho zkusím. A hlavní je že to není normální bílý cukr,který jsem nepoužila ani nepamatuju.

Další věc je opět pro mě něco nového. Je to lahůdkové droždí neboli nutriční kvasnice. Používá se to jako náhražka sýra a je to vhodné pro vegetariány a vegany. Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti ? V čem jsou nejlepší? 

Jelikož mi došla kokosová mouka tak jsem si musela koupit další. Miluju z ní například cookies nebo muffiny. Bohužel je docela drahá tak jí většinou mixuji napůl s mandlovou moukou kterou si vyrobím sama doma. Vyrábíte si někdo  kokosovou ? 


Předposlední věcí je klasická skořice. Chtěla jsem si koupit nějakou kvalitnější a značku Sonnentor mám opravdu ráda,protože je kvalitní a ty jejich čaje jsou parádní. Doufám,že tato skořice bude mít krásnou intenzivní chuť

Poslední věcí je tento ACAICO nápoj. Jednou už jsem ho měla akorát tam byl i ananas a papája. Tento je čistá acai.Chutná vám tento nápoj ? :)




čtvrtek 23. července 2015

ANOTHER DAY IN PRAGUE


Přeju všem krásné tropické dopoledne. Včera večer jsem se vrátila z Prahy a chtěla jsem se s Vámi podělit o pár fotek. V Praze jsem byla na noc tak jsem si ji mohla užít trošku víc. Sice to byla taková tropická Praha,ale dalo se to přežít :D 

Přijela jsem asi kolem 3 hodiny a naše první zastávka byla na šlapadlech po vltavě. Byla to krásná hodinová  projížďka a od té vody šel docela i chládek. A byla to aspon trocha pohybu :D 
(bílé boty mi nikdy nevydrží dlouho čisté)

Naše další zastávka byla na břehu Náplavky kde dělají domácí limonády. Já jsem zvolila klasickou citronádu a moje kámoška měla okurkovou. Tu jsem samozřejmě ochutnala a byla výborná. Myslím že tyhle nepřeslazené limonády jsou to nejlepší na osvěžení.

Po menší procházce jsme začínaly mít na něco chuť a našly jsme tuhle velmi příjemnou kavárnu, která se jmenovala Čekárna. Já jsem si dala mrkvový dort a opět citronádu. Lepší mrkvový dort jsem snad ještě nejedla opravdu doporučuju tuto kavárnu navštívit a pokud budete mít štěstí a bude tam tento dort tak si ho rozhodně dejte.
Vratislavova 30/8 
128 00 Praha 2

Na konci dne jsme navštívily Palladium a já rovnou zavítala do prodejny Lush kde jsem si pořídila tyto 2 skvostné kousky. 
Tato růžová bomba do koupele se nazývá Creamy Candy Bath. Je v ní vanilka, mandlový olej a kakaové máslo a má celkově zjemnit pokožku. Což mi přijde na léto skvělá volba. 

 Tahle mi byla doporučená personálem a jsem ráda,že mi ukázali právě tuhle,protože voní neskutečně krásně. Jmenuje se Yuzu and cocoa bubbleroon. Obsahuje kakaovou pěnu se špetkou grepfruitu. Ta vůně je prostě neskutečná a už se těším až ji použiji.A navíc mi připomíná makronku které já miluju:D 

Další den jsme se chtěla jít podívat do tohle obchodu s gumovými bonbony. Byla jsem tam uplně v ráji a hned jsem si musela nějaké vybrat. Nachází se to hned vedle zmrzliny Angelato kousek od Václavského náměstí. 

A pak už nám zbývala jen asi hodina a půl tak jsme si před odjezdem zašly na oběd do Opapa bistro, které patří mezi mé nejoblíbenější restaurace v Praze. Dala jsem si vegetariánský sandwich  a opět limonádu ale tentokrát zázvorovou, která měla opravdu sílu ještě půl hodiny po dopití mě pálilo v krku.
Revoluční 7
110 00 Praha 1

Kam chodíte rádi v Praze vy ? :)